Utbudet av begravningsbyråer på Norrmalm är stort, främst runt om i Vasastan. Så att hitta en begravningsbyrå som man upplever kan fylla ens egna, men också den avlidnes krav och önskemål på hur begravningens ska gå till och se ut, lär inte bli svårt för den som vet hur man hittar företagen. Det finns flera privatägda företag, men alla begravningsbyråer runt om i Norrmalmstrakten har flera års erfarenhet och expertis inom begravning och rådgivningsyrket.

Om man däremot söker efter begravningsbyråer som ligger närmare Norrmalms mittpunkt så finns det två större företag vilket är:

  • Hallsénius begravningsbyrå
  • Fenix begravningsbyrå

Hallsénius begravningsbyrå

Hallsénius begravningsbyrå har varit verksam sedan år 1884 och är auktoriserad av Sveriges Begravningsbyråers Förbund. Det innebär att företaget endast får tilldela tjänster med den bästa möjliga kvalitén, då de följer SBFs strikta krav kring hur en begravning ska gå till. Begravningsbyrån drivs som ett familjeföretag och hjälper alla inom Stockholms området som behöver hjälp med planering inför begravningen. Det kan handla om juridik och annat som exempelvis annonser, minnesstunder och rådgivning inom vanliga frågor som kan uppstå när någon gått bort.

På Hallsénius webbsida kan man planera in hela begravningen online och även komma åt broschyrer som kan vara hjälpsamma för den som är i en tid av sorg.

Fenix begravningsbyrå

Fenix är en begravningsbyrå som funnits sedan år 2014, men trots att de varit verksamma under en relativt kort tid så klassas de som en av Sveriges mest rekommenderade och tillförlitliga begravningsbyråer. De tilldelar god rådgivning för anhöriga som mist någon och upplever att de behöver hjälp med planering av begravningen samt alla de aspekter som tillkommer.

Hos Fenix har man alltid rätt till kostnadsfri rådgivning över telefon och internet, men det tillkommer även en gratis offert för den som gör planeringen helt och hållet över nätet. Företaget finns på flera ställen över hela Stockholm och lever efter deras motto: enkelhet, god service och fasta priser.