Att hitta privata gravstenstillverkare inne i Storstockholm kan vara svårt för den som önskar en personlig eller annorlunda gravsten. Vanligtvis beställer man en gravsten hos den valda begravningsbyrån som hjälper till med både planeringen kring ceremonin och allt annat som medföljer när någon har avlidit. Begravningsbyråer brukar ha ett relativt brett utbud av gravstenar som de beställer hos en gravstenstillverkare åt dig, så du slipper tänka på att kontakta ett stenhuggeri själv.

Är man däremot ute efter något nytt och annorlunda alternativ till gravstenar så kan glasgravstenar eventuellt vara något för dig. Det finns inget som tyder på att gravstenar enbart behöver vara skapta i sten och många kyrkor är positivt inställda till den nya gravstensvarianten som dessutom är ett populärt och modernt alternativ. Ett företag som tillverkar gravstenar i glas är Glasgravsten, Art on glass som har sitt huvudkontor inne i Kungsholmen, Stockholm.

Glasgravsten, Art on glass – Företaget som tillverkar gravstenar i glas

Företaget har varit verksamma med sin glaskonst sedan år 2005 men började från år 2008 att tillverka gravstenar då grundarens bror hastigt gick bort. Idag är de det enda svenska företaget som tillverkar gravstenar i glas med en personlig bildkonst, vilket gör dem både unika och annorlunda gentemot alla andra gravstenstillverkare.

Företaget samarbetar med Sveriges Begravningsbyråers Förbund, vilket gör att man kan beställa gravstenarna oavsett var i Sverige man befinner sig, trots att företagets huvudkontor är i Stockholm. Det finns ett flertal färdigdesignade gravstenar som man kan välja mellan på hemsidan, men önskar man en helt egen utformning så går även det bra.

Eftersom gravstenarna beställs från grunden tar det vanligtvis lite längre tid än vad det gör när man beställer en gravsten i sten. Leveranstiden beräknas ta mellan 6 – 8 veckor, men då får man en unik gravsten i glas som är skapad med hänsyn till den avlidne och anhörigas önskemål.