När någon avlider är det mycket som anhöriga måste hålla reda på och komma igång med. En viktig del att påbörja så snart man kan, är planeringen av begravningsceremonin då det kan ta lång tid innan den blir färdigställd. Det är för att alla som vill medverka ska ha en chans att kunna göra det utan större problematik.

Behöver man hjälp med planering av begravning eller rådgivning finns det flera begravningsbyråer på Kungsholmen som är specialister inom området. Eftersom vi har valt att dela in dessa i två olika artiklar kommer härmed alla begravningsbyråer på den västra delen av Kungsholmen att belysas extra, vilka är:

  • Fonus begravningsbyrå
  • Ignis Västermalm Begravningsbyråer
  • Fenix bergravningsbyrå

Fonus begravningsbyrå

Fonus är en begravningsbyrå som funnits sedan år 1945 och som hjälper till med alla olika begravningsvarianter oavsett om det är vanliga traditionella begravningar i kyrkan, borgerliga eller inom någon annan trosuppfattning. Det som gör Fonus lite extra speciell är att de dessutom tilldelar personlig rådgivning dygnet runt. Det kan röra sig om allt från frågor kring själva planeringen, ceremonin eller något annat som man funderar på.

Ignis Västermalm Begravningsbyråer

Ignis Västermalm tillhör Ignis begravningsbyrå som också befinner sig på östra delen av Kungsholmen. Det som skiljer dessa två åt är att Ignis Västermalm har tre olika begravningsbyråer under ett och samma tak: Kihlbergs, Harry Svenssons och Sjögrens Begravningsbyråer.

På Ignis Västermalm blir man tilldelad professionell hjälp av kunniga begravningsentreprenörer.

Fenix begravningsbyrå

Fenix är en begravningsbyrå som strävar efter sitt motto: god service, enkelhet och fasta priser. På Fenix begravningsbyrå blir man tilldelad gratis rådgivning och offert oavsett om man väljer det via telefon, på nätet eller vid ett personligt möte. När man gjort sina val får man därefter träffa en präst som hjälper till med själva ceremonin medan Fenix fixar resten.

Om man tycker att det är krångligt att ordna en begravning från noll, då finns det färdiga paket som man kan anpassa efter eget tycke.