Utbudet av olika begravningsbyråer på Kungsholmen är stort. För att lära känna de olika företagen har vi därför valt att indela dem i två olika delar av Kungsholmen, de som befinner sig öster om Kungsholmens mittpunkt och de som befinner sig på väster. Det finns tre begravningsbyråer på den östra delen av Kungsholmen. Vilket är:

  • Funera begravningsbyrå
  • Ignis begravningsbyrå
  • Lavendla begravningsbyrå

Vid förlusten av någon närstående är det begravningsbyråerna som hjälper till med planering och struktur för ceremonin. Med hjälp av dess rådgivning kan man få klar inblick i vad allt kommer att kosta då en traditionell begravning kan bli mycket kostsam för många svenskar, men också hur begravningen kommer att gå till.

Funera begravningsbyrå

Funera är en av Sveriges största begravningsbyråer som verkat sedan år 2013. De erbjuder fasta priser både vid paketbeställningar och vid begravning, för att kunna erbjuda billiga alternativ. Funera erbjuder gratis rådgivning över telefon mellan 09.00 – 21.00 varje vardag, men det går även att boka hembesök eller personligt möte på kontor för den som önskar.

Ignis begravningsbyrå

Ignis är en populär familjär begravningsbyrå i Storstockholm som har funnits sedan år 1882. Hos Ignis begravningsbyrå kan man få hjälp med allt från planering av begravning, rådgivning, familjejuridik, transport och blomsterdekorationer för att anordna en personlig begravning för den som avlidit. Begravningsbyrån tar hänsyn till olika trosuppfattningar och om en borgerlig ceremoni önskas.

Lavendla begravningsbyrå

Lavendla är en begravningsbyrå som fokuserar på att anordna en skräddarsydd och personlig begravning efter både den avlidne personens och anhörigas önskemål. Lavendla tillämpar alltid snabb hjälp som fås inom 24 timmar under vardagar. Deras telefonrådgivning är dessutom alltid gratis.

Lavendla grundades år 2014 och tilldelar stöd och hjälp via nätet och över telefon för alla som mist någon närstående. Det är för att man inte vill att olika orter eller städer ska vara ett problem för den som vill använda sig av företagets tjänster.